A jógaszőnyeg

Ismerkedem valami újjal. Nem tudom milyen, láttam már, rengeteg helyen olvasni is róla, ez a jóga. Nálam épp a testvérem erőlteti: Hidd el, ez jó lesz nagyon, imádni fogod! Mire hazautazom, legyen egy jógaszőnyeged és jógázzunk együtt! Na persze! – gondolom magamban. Még ez is, nincs elég dolgom amúgy is?! Tesó megint kitalált valamit… Ítélkezem, legyintek és dehogy veszek jógaszőnyeget! Helyette tervezgetek, hogy hova megyünk együtt, ha itthon lesz, mit főzünk, és persze hazaugrok a kis családi házba felfrissíteni a gyerekkori szobát neki. Mindig nagy az izgalom, ha a távoli földrészről hazalátogat.

Aztán megérkezik. Ölelések örömkönnyek, sok-sok beszélgetés, rokonlátogatás és kirándulás ahogy az lenni szokott. Mindeközben a sokat utazott jógaszőnyeg mumusként tekeredik a táskái között. Aztán egyik reggel nekem szegezi a kérdést, amit már vártam, és a számon kérő hangsúlyt is előre tudtam:
– Vettél jógaszőnyeget?
– Nem. -felelem.
– És nem is tudom igazán, miért is kellett volna.
-De hogy fogunk így gyakorolni? -kérdezi.
Aztán megoldjuk a helyzetet, ez nem lehet akadály, kitekerünk egy rongyszőnyeget nekem és bemutatja lelkesen a gyakorlatokat. Próbáljuk ki együtt, és nekilát magyarázni, hogyan álljak, kihúzom magam és alázattal simítom a tenyereim egymásnak. Folytatnám, de ekkor érzem, hogy elönt a forróság vér tolul az arcomba, a szívem egyre gyorsabb tempót diktál, majd szaporán indulnak a könnyek és csordulnak végig az arcomon.

Most is intenzíven játszódik le bennem, ha felidézem, hogy milyen volt az első találkozás a jógával.
Hogy mi történt azután?
Nem, nem, akkor még nem kezdtem egyből ászana gyakorlásba, azonban nagyon is felkeltette az érdeklődésem. Nem csak hogy kíváncsivá tett, hanem olyan volt, mint mikor szerelmes leszel. Nem volt nap, hogy ne jutott volna eszembe. Először olvastam, információkat gyűjtöttem és több hónap is eltelt, mire megvettem az azóta is sokat gyötört, kitartó társam, a jógaszőnyeget.

Örülünk, ha megosztod velünk, Te hol és hogyan találkoztál a jógával?
Írd meg kommentben itt!

Kategória: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder