„szo” jelentése: „Az” „aham” – Halhatatlan Létező – belégzés

„ham” jelentése: „én” – kilégzés –

A mantra jelentése: 
„én ő vagyok” 
vagy 
„én Az vagyok”

A be- és kilégzések során: 
én vagyok Az, Az én vagyok, 
én vagyok Az, Az én vagyok…

Amikor halljuk és hagyjuk
„szo-ham-ot”, hogy a légzésünk is kövesse, akkor 
nem keletkezik szünet.

E technika a tudat megnyugtatásában, lelki békét és nyugalmat eredményez, mivel ahhoz, hogy légzés közben meghallhassuk a „szo-hamot”, el kell csendesednünk, befelé kell, összpontosítunk a tudatunkat, túllépve a külső zajokon, szétszórt tudatunkat el kell vágnunk a világi tárgyaktól. Abban a pillanatban, hogy sikerül minden egyes lélegzetvételben meghallanunk a hangot, automatikusan összegyűjtjük a tudat erőit, melyeket addig a külső világ szórt szét, egyesítjük őket, hogy befelé irányuljanak. Így tudatában leszünk a mantra ritmikus vibrációinak.

„szo-ham” az alapvető életerő, a prána mantrája.
„szo-ham” hangon való meditáció a mindennapi életünkben teremtett és a személyiségünk felszínén tárolt feszültségeket mossák le. Egybegyűjti tudatunk, érzékeink, és testünk minden részét megszabadít szétszórtságunktóllecsillapítja tudatunkat.

Az elme nem szeretné, ha tudattalan tartalmak kerülnének a felszínre. Ezért akarattal vonja el a figyelmünket.Azt a gondolatot hozza fel, hogy ez olyan unalmas.

Ekkor felismerjük, hogy szükséges érintkezésbe lépnünk egy magasabb rendű erőforrással, amelytől képesek vagyunk elnyerni azt a belső erőt, akaraterőt, aminek birtokában megvilágíthatjuk a tudattalan – számszkáráink (korábbi tetteink finom szintű lenyomatai) szellemei lakta – sötét zugait.

Erőteljesebb eszközre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük: tudatunk valóban egy pontra koncentráljon, olyan eszközre, ami megtisztítja szívünket és magasabb szintre emeli tudatosságunkat.

„szo-ham” mantrával lehúzza a szívcsakrába az individuális
ént a legfőbb Énből, amely az ezerszirmú lótuszban lakozik.

Ki vagyok én?

A válasz
„szo-ham”, AZ VAGYOK!

Olvasd el a szót fordítva, és így „ham-szo”. Ugyanaz a hang tartalmazza a kérdést is, éppúgy, mint a választ: 
„ham-szah” vagyok.

„szo-ham” vagy a „ham-szo” mantra tudattalanul,
folyamatosan lüktet minden élőlényben, a lélegzet vagy szív 21600-szor ismétli el minden 24 órában. A lélegzet csak egy eszköz. Elsősorban a párna, a legfőbb energiaegység eszköze. 

Komolyan lelkiismeretesen gyakorolsz fokozatos változást észlelsz életed számos területén.

A biztos fejlődésed így garantálható!

„szo-ham”a következő szintre készített fel: arra a szintre,
hogy hivatalosan is beavatást nyerj egy guru mantrába.