Ébredj! Létezz mosolyogva és halj meg méltósággal!”

Kádár Zoltán vagyok. 50 éves. Miskolcon születtem és jelenleg Szombathelyen élek. Mérnök és közgazdász diplomám és sportoktatói bizonyítványom van.
25 évet dolgoztam mérnökként.

30 éve jógázok.  25 éve tartok foglalkozásokat. 17 évet dolgoztam eddig oktató képzésekben. (Asram, Iyengar, IWI, Védikus Intézet stb.)

Tanultam a Jóga a mindennapi életbennél, Iyengar intézetnél, Himalájai tradícióál és még sok helyen. Keleti mozgásokból tanulmányoztam még a cselgáncs, wado riu karate, thai chi és más rendszerek technikáit. 6 évig voltam ifjúsági kajak versenyző.

Sok könyv is segített. Hála a nyugati és keleti íróknak, akik megosztották tudásukat! Köszönet minden oktatómnak. Kiemelten: Swami Maheshwaranandának, Swami Veda Bharatinak, B.K.S. Iyengarnak, Patabi Joisnak, Virág Mihálynak, Zoltai Miklósnak, Málnai Tibinek, Timcsák Gézának, Csendes Erzsébetnek, Kevin Gardinernek, Rita Kellernek és mindenkinek.

Köszönet a kortárs oktatóknak is, akikkel a közös munka során sokat tanultunk egymástól. Sok nagyszerű tanár, akik nem tudták, hogy tanítottak, de nagy hatással vannak rám!

A magyar jóga szövetség megalapítása után minősített vezető jóga oktatói minősítést kaptam. Ez azt jelenti, hogy vezethetek oktatóképzéseket is.

1994- ben megalakítottuk a Miskolci Jóga Egyesületet. Néhány évig voltam az elnöke.

1999-ben 24-en megalapítottuk a Magyar Jóga Társaságot. http://www.yoga.hu/magyar-joga-tarsasag-tortenete

Papp Józseffel és Selmeci József Csongorral megírtuk az akkori MJT jógaoktatói képzés tankönyvét a Jóga mélységeit.

Megalapítottuk Szombathelyen a Szádhana Jóga Iskolát.

12 évig vezettem az Asram Jóga Központ hatha jóga oktatói tanfolyamait.

2012-től négy évig óraadó tanárként tanítottam a Nyugat-magyarországi Egyetem BDPK Sporttudományi Intézeténél sport rekreációt tanuló diákokat.

Másfél éve Papp Józseffel elindítottuk az Amanaszka Szádhana 3 éves képzését, amelynek két évfolyamát is tanítjuk azóta.

2017- ben dr. Heitz Anikóval elkezdtük az Ozoana method létrehozását.

Ez egy korszak váltás lett. Általános mozgások helyet konkrét megoldásokat dolgoztunk ki a mai ember típus hibáira. A próbaüzemen túl vagyunk. A módszer bátran állíthatom, hogy világszínvonalú! Nagyon büszkék vagyunk rá!